Derneğimizin Yeni Üyesi İKSV Oldu

İstanbul Müzik, Film, Tiyatro ve Caz Festivalleri, İstanbul Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması ve Filmekimi’ni düzenliyor, yıl boyunca özel etkinlikler gerçekleştiriyor, performans mekânı Salon İKSV’de farklı disiplinlerdeki etkinliklere ev sahipliği yapıyor ve İKSV Alt Kat’ta çocuklara ve gençlere yönelik yaratıcı atölyeler sunuyor. Venedik Mimarlık ve Sanat Bienallerindeki Türkiye Pavyonu’nun koordinasyonunu üstlenen İKSV, kültür politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırmalar yürütüyor ve raporlar hazırlıyor. Vakıf ayrıca sunduğu ödüller, verdiği eser siparişleri, parçası olduğu ortak yapımlar ve sanatçılara yönelik gelişim programları ve fonlarla güncel kültür-sanat üretimini destekliyor.

Her yıl etkinliklerinde yüz binlerce seyirciyi ağırlayan İKSV, izleyici deneyimini daha da iyileştirmek amacıyla 2023 yılında İKSV Whatsapp Destek Hattı’nı hayata geçirdi. Haftanın 7 günü canlı destek, ChatBot ve özellikle festivaller ve bienaller için hazırlanan ChatGPT destekli sanal asistan ile izleyicileriyle iletişimini daha hızlı ve etkili hale getirmek için çalışan İKSV’nin bu alandaki çalışmaları devam ediyor.